субота, 03. јануар 2009.

ASTROLOŠKI ELEMENTI

NARAVNO, SVAKO ROĐENJE ILI BOLJE REĆI KRŠTENJE JE VATRENO.
Vatra je prvi element – prvi znak Zodijaka, Ovan, vatreni je znak.
Drugi znak je zemljani znak - Bik – vatra se morala utjeloviti i poprimiti formu primjerenu u zemaljskoj realnosti.
Slijedeći element je zrak – treći element, povezan s komunikacijom i govorom, vrlo tipičnim karakteristikama trećeg Zodijačkog znaka Blizanaca.
I na kraju, četvrti element u četvrtom znaku Raka, voda, podarila nam je emocije i povezala nas međusobno neraskidivim vezama.

Kako sve ima svoj početak, trajanje i završetak, tako i u astrologiji postoje tri kvalitete – kardinalna, fiksna i promjenjiva.
Kardinalna kvaliteta je kvaliteta inicijative, kardinalni znaci su Ovan, Rak, Vaga i Jarac, a kako vidite oni vladaju početkom svakog godišnjeg doba.
Kako bi se stvari održale onakvima kakve jesu potrebna je fiksna kvaliteta koja odražava stabilnost, sigurnost i ustrajnost – kao i kod znaka Bika, Lava, Škorpiona i Vodenjaka.
I na kraju, tu je i promjenjiva kvaliteta koja se poklapa s završetkom godišnjih doba. Promjenjive znakove krasi prilagodljivost, snalažljivost, a to su Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe.
Znakovi Zodijaka dobili su imena prema istoimenim sazvježđima.
Ima ih dvanaest kao dvanaest mjeseci u godini, dvanaest apostola.
Uostalom, dvanaest je umnožak između tri i četiri, odnosno četiri elementa i tri kvalitete. Kako bismo razumjeli astrologiju, trebamo zapravo razumjeti simbole na kojima ona počiva – jedan od možda najboljih definicija astrologije je da je ona jezik simbola.

Нема коментара:

Постави коментар